Ninja is uitgeroepen tot een van de invloedrijkste mensen ter wereld

Tyler Blevens, wereldwijd beter bekend als Fortnite- en Apex Legends-streamer Ninja, is door TIME uitgeroepen tot een van de invloedrijkste mensen ter wereld. Hiermee wordt de Amerikaan in een adem genoemd met mensen als artiesten Taylor Swift en Dwayne ''the Rock'' Johnson, politieke leiders als Xi Jinpeng en Donald Trump en andere giganten als Mark Zuckerberg en paus Francis.

De toevoeging van Ninja zal voor menigeen als een verrassing komen, vooral omdat hij dit jaar de enige aan gaming gerelateerde persoon op de lijst is. Toch is dit volgens de argumentatie meer dan verdiend, daar hij de lijn tussen gaming-cultuur en pop cultuur laat vervagen en daarmee games steeds meer onderdeel laat worden van de mainstream media. Ook wordt hem toegeschreven dat hij de credibiliteit van eSports als een serieuze tak van sport een boost heeft gegeven, al wordt dit niet nader toegelicht.

Wel doet JuJu Smith-Schuster, een topatleet die American Football speelt voor de Pittsburg Steelers, een duit in het zakje met de volgende tekst: ''Ik speel in de NFL, dus je zou denken dat ik niet snel onder indruk ben. Maar toen ik afgelopen maart met Drake en Travis Scott voor het eerst Fortnite speelde met Ninja, had ik er geen woorden voor. Ik was een van de miljoenen mensen wereldwijd die Ninja maandenlang dagelijks Fortnite, een populaire videogame, had zien spelen. Hij was zonder twijfel de beste in zijn vak in deze wereld, iets waarvoor ik zoveel respect heb als zowel een fan als een atleet.''

Bron: TIME

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties

Games Headliner