hotness 0
News

Nintendo gooit hun ontwikkelaarsportal om

Gepost door

Indie-ontwikkelaars en Nintendo; ondanks verwoede pogingen van beide kanten leek het geen gelukkig huwelijk. Nintendo hoopt echter nu het tij te keren, door het hele achterliggende systeem op de schop te doen.

Zo gaat de Japanse hard- en softwaregigant niet langer onderscheid maken tussen indie-ontwikkelaars en grote uitgevers. Iedere partij dient zich via hetzelfde portal aan te melden en kan hier de prijs van hun game bepalen, de releasedatum kiezen, de game wereldwijd uitgeven en tools, zoals de populaire Unity Engine, krijgen.

De reguliere gamer zegt dit natuurlijk niet zoveel, maar voor bezitters van een Wii U of 3DS is dit goed nieuws. Indie-ontwikkelaars klagen namelijk al tijden steen en been over het moeizame proces om een game op een Nintendo device te krijgen. Zo moest de ontwikkelaar een kantoor hebben, wat veel soloprojecten en kleine games uitsloot.

Een ander groot voordeel, met name voor de ontwikkelaars, is dat de portal nu wereldwijd werkt. Voorheen moesten games voor de Japanse eShop namelijk via een apart proces worden ingediend. Het belangrijkste voor deze groep is echter dat een dedicated forum ontwikkelaars elkaar laat helpen en dat Nintendo helpt met papierwerk, zoals het krijgen van een PEGI- of ESRB-label.

De verwachting is dat bovenstaande wijzigingen op de lange termijn een toename in het aantal third party-games laat zien, helemaal wanneer ook de NX hierop ondersteund zal gaan worden. Met zoals alles rondom de NX is dat voor nu nog een raadsel.

0 reacties op "Nintendo gooit hun ontwikkelaarsportal om"