hotness 0
News

Nintendo komt met nieuwe handheld

Gepost door

Het zal tot de E3 in juni duren voordat we kennis maken met het nieuwe apparaat, maar de 3DS is inmiddels al aagenkondigd door Nintendo. Wat klinkt als opnieuw een aangepaste versie van de Nintendo DS is in werkelijkheid de opvolger van de nog altijd succesvolle handheld. Tenminste, dat is het plan.

De veranderingen die de Nintendo 3DS met zich meebrengt liegen er in ieder geval niet om. Eén daarvan is de toevoeging van 3D zonder dat je daarbij een bril hoeft op te zetten. Hoe dit precies te werk gaat is nog niet bekend. Wel zeker is de aanwezigheid van volledige backward compatibility, waardoor je alle Nintendo DS en DSi games ook gewoon op de 3DS kan spelen. Bovendien heeft Nintendo bevestigd dat de 3DS in het volgende fiscale jaar, dat loopt tot maart 2011, moet verschijnen.

Dat is alles wat Nintendo heeft verteld. Tot de onthulling van het apparaat in Los Angeles zitten we dus nog steeds vast aan een aantal geruchten, zoals sterk verbeterde graphics in vergelijking met de Nintendo DS en een motion sensor waarmee de bewegingen van de speler worden gelezen.

0 reacties op "Nintendo komt met nieuwe handheld"