Nintendo onthult prijs van online service Nintendo Switch

Met de komst van de Switch zal Nintendo geleidelijk haar betaalde online service introduceren. Natuurlijk was er veel kritiek hierop, vanwege het feit dat de het bedrijf hier niet altijd even sterk in is geweest. In een interview met Nikkei hebben we de waarschijnlijke prijs te horen gekregen, die zowaar meevalt.

In een interview met de Japanse krant Nikkei zei president Kimishima namelijk dat de service zo’n 2000 tot 3000 yen per jaar zal gaan kosten, wat omgerekend neerkomt op ergens tussen de 17,63 en 26,44 dollar. Deze prijs is aanzienlijk lager dan de prijzen die Sony en Microsoft per jaar vragen voor hun diensten, waardoor Nintendo zichzelf vrij competitief in de markt opstelt.

Hiervoor krijg je toegang tot de online multiplayers van games en een maandelijkse SNES- of NES-game, die na die maand helaas niet meer speelbaar is. Deze games krijgen echter wel online-componenten als extraatje.

De online voice chat en dergelijke aspecten zullen gekoppeld zijn aan de applicatie die met de Switch wordt gelanceerd. Het lijkt vooralsnog dus niet mogelijk te zijn om via een headset direct in games te communiceren op de Switch.


 

Bron: Twitter

Discord

Hot
EnquĂȘte
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner