hotness 0
News

Nintendo patenteert een VR-bril voor de Switch

Gepost door

Nintendo experimenteert mogelijk met Virtual Reality-mogelijkheden voor de Nintendo Switch, dat blijkt uit een patent dat het Japanse bedrijf heeft ingediend.

Op het patent zien we een HMD (Head Mounted Display) waar het scherm van de Nintendo Switch ingeschoven kan worden voor een vergelijkbare ervaring als de Google Cardbox en Samsung VR. De houder bevat lenzen die het scherm van de Switch in VR laten zien, evenals bewegingssensors voor het hoofd van de gebruiker.

In het patent staat tevens dat games die op deze manier gespeeld zouden worden, bestuurt zullen worden met de afneembare JoyCon-controllers van de Switch. Mogelijk bevatten deze dus bewegingssensors, iets waar Nintendo nog met geen woord over gerept heeft.

Dat Nintendo dit patent heeft ingediend hoeft overigens niets te betekenen. Het kan simpelweg een manier zijn om een idee vast te leggen, mochten ze er ooit mee aan de slag willen gaan. Veel van de patenten die voor de Switch werden aangevraagd, zitten echter uiteindelijk ook in het device.

0 reacties op "Nintendo patenteert een VR-bril voor de Switch"