Nintendo reageert op klacht van Test Aankoop

Afgelopen donderdag viel op onze homepage te lezen dat consumentenorganisatie Test Aankoop een appeltje te schillen had met Nintendo. De reden? Hardware-problemen met de eerste generatie Joy-Cons, die games met motion controls bemoeilijken.

Daar we hierboven al naar het originele artikel gelinkt hebben, gaan we niet te veel in herhaling vallen, maar kort gezegd komt het erop neer dat Test Aankoop van mening is dat Nintendo meer dan wettelijk verplicht moet doen om zij die last hebben van het probleem tegemoet te komen. Een kijk waar Nintendo zich in kan vinden; zo blijkt uit een statement dat GameQuarter van diens woordvoerder ontving:

''We kunnen bevestigen dat we in contact zijn met Test Aankoop over hun zorgen met betrekking tot de Joy-Con-controllers,'' aldus een medewerker van Nintendo Benelux. ''We hebben reeds de punten die door Test Aankoop zijn aangedragen, met ze besproken.

In onze correspondentie met Test Aankoop hebben we met hen gedeeld dat de verhouding Joy-Con-controllers die onze afdeling klantenservice in Belgi√ę heeft ontvangen, inclusief iedere vorm van defect, sinds de lancering van Nintendo Switch in maart 2017 erg laag is. Omdat onze klanten de hoogste prioriteit genieten, behandelen we al sinds vorig jaar zomer alle Joy-Con-controllerdefecten openlijk en schappelijk.

We hebben Test Aankoop ook ge√Įnformeerd over onze vrijwillige Nintendo-fabrieksgarantie voor Nintendo Switch-hardware en dat we onze garantie tot 24 maanden verlengen om het zo voor onze consumenten eenvoudiger te maken een mogelijk probleem op te lossen. Deze verlengde vrijwillige garantie is eerder dit jaar reeds geupdate in Frankrijk en zal in maart geupdate worden in Belgi√ę, net als in andere Europese landen.

De 24 maanden vrijwillige garantie heeft betrekking op Joy-Con-controllers, onafhankelijk of ze met een Nintendo Switch-systeem of los gekocht zijn. Al onze consumenten, ook degene die de Joy-Con-controllers voor maart hebben aangeschaft, kunnen binnen 24 maanden na aanschaf gebruik maken van de vrijwillige garantie voor Nintendo Switch hardware.''

Hiermee lijkt de kous dus af. Nintendo doet hetgeen wat Test Aankoop vraagt en consumenten kunnen defecte controllers zonder al te veel gedoe laten repareren. Eind goed, al goed?

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner