hotness 0
News

Nintendo wint de jongste patentrechtzaak tegen diens bedrijf

Gepost door

Als een innovator in zijn markt is Nintendo vaak het doelwit van zogenaamde patenttrollen. Dit zijn bedrijfjes die veelal vage patenten claimen, met als enig doel een aanklacht in te dienen tegen eenieder die dit werkelijk tot uitvoerig brengt.

Zo daagde Quintal Research Group Inc. Nintendo recentelijk voor de rechter vanwege een patent dat Nintendo met hun handhelds herhaaldelijk zou schenden. Het patent in kwestie sprak van ''een draagbaar, handzaam communicatie apparaat voor het snelle binnenhalen van digitale informatie. Het apparaat heeft een over het algemeen genomen rechthoekige vorm met een scherm aan de ene kant dat is omsingeld door een frame met ergonomische plaatsing van besturing voor de vingers, waaronder een paar knoppen voor de duimen aan beide kanten van het scherm en schouderknoppen.''

Zoals je zelf kun lezen is dit een erg vaag patent, dat vrijwel elke handheld in de afgelopen jaren zou schenden. Quintal heeft dan ook eerder al geprobeerd Sony's PSP in een rechtszaak te betrekken en een apparaat genaamd de Leapster Explorer.

Rechter Saundra Armstrong was van mening dat de handhelds van Nintendo, specifiek de verschillende versies van de Nintendo 3DS, Nintendo DSi, Nintendo DS en de Gameboy Advance, geen inbreuk maakten op het patent en verwierp daarom de rechtszaak.

Nintendo of America’s General Counsel and Senior Vice President of Business Affairs Devon Pritchard was hier uiteraard erg blij mee en kwam met het volgende statement: ''De uitslag in deze zaak bewijst dat Nintendo zijn innovaties met hand en tand zal verdedigen tegen patent rechtszaken en niet simpelweg zal schikken om de rechtsgang te voorkomen. Nintendo gaat door met het ondersteunen van hervormingen in de patentregels om het aantal onnodige en inefficiĆ«nte zaken zoals deze jegens technologiebedrijven in de Verenigde Staten te verminderen.''

0 reacties op "Nintendo wint de jongste patentrechtzaak tegen diens bedrijf"