Nintendo wordt aangeklaagd voor schenden patent afneembare controllers

Gamevice, een hardwarefabrikant die verantwoordelijk was voor een apparaat genaamd de Wikipad, heeft Nintendo aangeklaagd voor patentschending. De afneembare Joy-Cons van de Nintendo Switch zouden te veel lijken hun device.

De Wikipad is een tablet dat op Android-software draait en wordt gebundeld met een houder waar het apparaat in geklikt kan worden. Deze houder bevat twee analoge sticks, een D-pad en natuurlijk verschillende knoppen, wat zou moeten zorgen voor een hoogwaardige draagbare game-ervaring, zonder dat het apparaat zijn functionaliteiten als tablet verliest. Hiernaast zijn er ook varianten die aan een smartphone of iPad kunnen worden bevestigd als losse add-ons.

In de ogen van Gamevice is dit concept gelijkaardig aan de opzet van de Nintendo Switch en daarmee zou de hit van Nintendo, aangezien de Wikipad bestond voor de Switch werd vastgelegd, een schending zijn van hun patent. Het bedrijf eist daarom een vergoeding voor de geleden schade en een verbod op de verdere verkoop van de Nintendo Switch.

Of Gamevice daadwerkelijk gelijk heeft, kan enkel een rechter bepalen, maar de kans dat het bedrijf een juridisch gevecht met Nintendo gaat winnen lijkt klein. Niet enkel heeft Nintendo meer financiële middelen tot hun beschikking, maar de gederfde schade die wordt geclaimd voor de Wikipad lijkt niet realistisch, daar het apparaat ook al slecht verkocht ruim voor de Switch uit de doeken werd gedaan.

Wie het patent van de Wikipad doorleest kan verder concluderen dat de overeenkomsten tussen dit device en de Switch slechts oppervlakkig zijn. De manier waarop het apparaat aan het tablet bevestigd wordt, verschilt bijvoorbeeld sterk. Hiernaast hebben de Joy-Cons onder andere de HD Rumble en motion controls, wat de zaak van Gamevice niet ten goede komt. Eerdere rechtszaken tegen onder andere Nintendo bewezen namelijk al dat de uitvoering van een idee bij een patentdispuut belangrijker is dan het daadwerkelijke beginsel waar het op gebouwd is, wat een precedent zet voor deze en toekomstige rechtszaken in de technologiesector.

Nintendo heeft in het verleden herhaaldelijk laten weten niet te schikken in dit soort zaken en tot het einde te vechten om hun product te verdedigen. En hoewel ze nog niet publiekelijk reageert hebben op deze specifieke aanklacht, lijkt het onwaarschijnlijk dat hun standpunt gewijzigd is.

Bron: Kotaku

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties

Games Headliner