hotness 0
News

Notch is niet uitgenodigd voor de tiende verjaardag van Minecraft

Gepost door

Het is allicht moeilijk voor te stellen, maar Minecraft wordt deze maand pás tien jaar oud. Het geesteskindje van Marcus 'Notch' Persson is niet meer weg te denken uit gaming en dus mag hij ook zeker niet ontbreken op diens fuif. Dat doet hij echter wel.

Microsoft heeft Variety laten weten Notch geen onderdeel uit zal maken van de festiviteiten vanwege zijn ''opmerkingen en meningen''. Hiermee wordt hoogstwaarschijnlijk gerefereerd naar recente Tweets van de miljardair, waarin hij transfobische uitlatingen deed, met behoorlijk grof taalgebruik opriep tot een heterosexual pride day en verklaarde dat het oké was om wit te zijn. Uitspraken welke niet bij iedereen in goede aarde vielen.

Notch zijn invloed op Minecraft valt natuurlijk niet te ontkennen, maar sinds hij in 2014 de serie en bijbehorende studio aan Microsoft verkocht, is hij niet meer betrokken geweest bij de ontwikkeling. Microsoft nam bovendien al eerder afstand van Persson door zijn naam uit een laadscherm te laten verwijderen. Deze stap is dan ook niet geheel verrassend.

0 reacties op "Notch is niet uitgenodigd voor de tiende verjaardag van Minecraft"