hotness 0
News

Ontwikkelaar Maxis sluit de deuren

Gepost door

Maxis, de legendarische studio die verantwoordelijk was voor SimCity, The Sims en Spore, is niet meer. Dit heeft EA bekend gemaakt middels een persbericht.

Specifiek heeft de sluiting betrekking op Maxis Emeryville, de originele Maxis die de afgelopen jaren verantwoordelijk was voor SimCity 2013 en Darkspore. De andere vier locaties in Redwood Shores, Salt Lake City, Helsinki en Melbourne zullen wel blijven voortbestaan. 

Het nieuws komt niet als een volledige verrassing. De afgelopen dagen doken er al geruchten over de sluiting op, en toen een van de werknemers onderstaande tweet plaatste, wist iedereen al hoe laat het was.

EA reageerde al snel met het volgende persbericht om de sluiting toe te lichten: ''Vandaag herverdelen we de ontwikkeling van Maxis IP's over onze studio's in Redwood Shores, Salt Lake City , Helsinki en Melbourne na het sluiten van de Emeryville locatie. Maxis gaat door met het ondersteunen en ontwikkelen van nieuwe ervaringen voor huidige Sims en SimCity-spelers, terwijl we onze franchises uitbreiden naar nieuwe platformen en een nieuwe cross platform-IP ontwikkelen.

Deze veranderingen hebben geen impact op onze plannen voor de The Sims. Spelers zullen nog steeds rijke ervaringen zien in The Sims 4, met onze eerste uitbreiding die spoedig aankomt en een hele rits aan extra updates en content in de pijpleiding.

Alle medewerkers die door deze veranderingen getroffen zijn zullen kansen worden geboden om andere posities te verkennen bij de Maxis studio's en bij EA. Voor zij die het bedrijf verlaten, werken we aan een zo goed mogelijke overgang met aparte pakketten en carrière-ondersteuning.''

0 reacties op "Ontwikkelaar Maxis sluit de deuren"