hotness 0
News

Ontwikkelaar stopt met Bear Simulator na een negatieve PewDiePie-video

Gepost door

Er is een nieuw genre dat een naam behoeft: de Wacky Simulators. Onder dit subgenre vallen games als Goat Simulator, Toilet Tycoon, I Am Bread en Surgeon Simulator. Ook Bear Simulator zou hieronder geschaard kunnen worden, als het ooit echt afgemaakt zou worden tenminste.

John Farjay, de ontwikkelaar van de game, heeft namelijk laten weten de game niet meer verder te updaten vanwege al het drama dat het met zich meebrengt. Hiermee hebben we het niet over de stress van deadlines, bugs die maar niet opgelost kunnen worden of een designers block, maar over negatieve reacties van mensen die de game gespeeld hebben.

Hoewel kritiek krijgen nooit leuk is, komt het als een verrassing dat Farjay het bijltje erbij neergooit. De game deed het immers prima op Kickstarter, waar het de gevraagde $100.000 en meer wist te verzamelen. Ook op Steam deed de game het lang niet slecht, met een respectabele 78 uit 100, een score waarvan veel ontwikkelaars die hun eerste game maken enkel van kunnen dromen. Maar de game is dus ook verre van perfect.

Dit viel ook PewDiePie, 's werelds grootste streamer en YouTube-persoonlijkheid , op, die de game vernietigde in een van zijn veelbekeken video's. En als iemand de publieke opinie kan beïnvloeden is het wel PewDiePie, zoals hij al bewees toen hij Flappy Bird en Skate 2 populair wist te maken door middel van zijn video's.

Natuurlijk is de Pewds alleen niet genoeg om Farjay te laten stoppen met zijn project, maar de dertig negatieve reviews op Steam, tegenover 105 positieve overigens, zullen in combinatie met deze video waarschijnlijk wel de reden zijn geweest voor het besluit. Of zoals John het zelf zegt:

''Nou, de game heeft geen geweldige ontvangst gehad, de naam draagt een stigma en er zijn genoeg andere problemen. Meer updates maken of er verder mee gaan is daarom in principe al een verloren strijd. Daarbij ben ik niet vaardig genoeg om de game beter te maken dan het momenteel is of om betere updates te schrijven dan voorheen.

Ik hoopte echt dat de Steam release goed zou gaan, maar waarom zou het? Ik had de game gewoon enkel aan de backers [van de Kickstarter] moeten geven en me niet bezig moeten houden met Steam. Daarnaast wil ik niet meer al dit drama. Ik kan het niet negeren omdat dat meer drama creëert en kan er niets aan doen omdat het meer drama creëert.

Het was heel leuk om de game, trailers, updates, websites, tutorials, blogs en zo te maken en ik hoop dat jullie dit allemaal leuk vonden. Ik ben blij dat de meeste van jullie wel blij zijn met de game, tenzij jullie enkel aardig waren. Ik moet jullie echt bedanken voor de diepgaande e-mails en het commentaar, ik heb er een hoop van geleerd. Hopelijk heeft de game jullie verwachtingen waar kunnen maken en had het genoeg content om te verkennen.

Ik zal spoedig nog een update maken met Kickstarter Island en wat fixes, dus laat een comment achter met wat jullie graag gerepareerd willen zien. Ik ga werken aan die fixes tot jullie blij en tevreden zijn en dan stop ik.

Ik moet dit PC-ontwikkelaar ding echt fout aan het doen, want het is veel te moeilijk om blij en productief te blijven.''

0 reacties op "Ontwikkelaar stopt met Bear Simulator na een negatieve PewDiePie-video"