Phil Spencer: ''Scarlet wordt waarschijnlijk niet onze laatste console''

Al jaren wordt geroepen dat consoles zoals wij ze kennen niet lang meer mee zullen gaan. De Xbox 360 en PS3 zouden de laatste consolegeneratie zijn en hierna werd hetzelfde geroepen over de Xbox One en PlayStation 4. Maar ondertussen komen Xbox Scarlet en PlayStation 5 er alweer aan. CNET stelde daarom dé vraag aan Phil Spender: wordt dit de laatste console?

''Eerlijk gezegd, ik weet het niet,'' antwoorde de Amerikaan eerlijk. ''Ik ben er nu lang genoeg om te weten dat er meerdere ''dit is de laatste generatie'''s zijn geweest. Het is niet bepaald een nieuwe meme.

Als ik kijk, zelfs in een wereld met streaming en xCloud, en laten we zeggen streaming van alle ander soorten media, muziek en video, dan zie je dat het aantal devices niet gedaald is. Het worden er juist meer.

Ik bedoel jij (de journalist van CNET) zit hier met een laptop en een tablet, typend op de ene en op aan het nemen met de andere, en met een telefoon en voice recorder. Dus ik denk dat dit idee, dat wanneer we meer verbonden worden, het aantal devices minder wordt, niet de waarheid is die ik vandaag de dag in mijn wereld zie.

Verschillende mensen zeggen verschillende dingen hierover, maar de waarheid is dat de beste manier om een game te spelen in de komende jaren via een lokaal device gaat zijn.''

Moge het duidelijk zijn: we kunnen alvast gaan speculeren over welke naam de vijfde Xbox zal gaan krijgen.

 

Bron: CNET

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties

Games Headliner