Phil Spencer toont de CPU van Xbox Series X

De Xbox Series X, in de volksmond ook wel liefkozend de Xbox SE-X of sexbox genoemd, moet later dit jaar in de winkelrekken liggen. Toch is de console nog altijd grotendeels in nevelen gehuld. En de nieuwe profielfoto van Xbox-baas Phil Spencer, een CPU van SE-X, roept alleen maar meer vragen op.

Wie de afbeelding bekijkt zal waarschijnlijk zijn oog als eerste laten vallen op de grote 8K die prijkt op de hardware. We wisten al dat de Xbox Series X games in 8K zou kunnen tonen, maar het is altijd fijn om dat nogmaals bevestigd te zijn voor we een duur scherm ervoor aanschaffen. Minder kort door de bocht is de noemer Project Scarlett die ernaast staat. Microsoft heeft al laten weten dat Series X meer dan één console is, maar hoe dat precies in elkaar steekt en of de naam Scarlett daar nog een rol in speelt is compleet onduidelijk. Daar brengt deze foto spijtig genoeg ook geen verandering in.

De speurneuzen onder ons hebben allicht al een smart device bovengehaald, daar een QR-code te zien is op de foto. Helaas ga je daar geen informatie mee lospeuteren. De code wordt, althans door onze apps, niet herkent.

Hardware-fanatiekelingen zullen waarschijnlijk al hebben opgemerkt dat deze processor een behoorlijk groot stukje tech is, hetgeen ergens niet gek is als die vier keer zoveel rekenkracht moet kunnen leveren als de Xbox One X, veruit de sterkste console die momenteel op de markt is. Dit kan dan ook de verklaring zijn waarom de sexbox zo'n grote jongen is. Grote hardware vereist immers vaak veel koeling, iets waar Specer recentelijk ook al naar gehint had in een interview. Laten we hopen dat die daardoor echter niet luidruchtig wordt.

Bron: GamesRadar

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner