PlayStation 4 versus Xbox One: Tweedehands games zijn niet meer? Twitter geeft zijn mening

Gister konden jullie lezen dat Sony aast op digitale rechten om tweedehands games te kunnen managen. Aan de hand van dit bericht begonnen mensen toch te wanhopen wat betreft tweehands games. Microsoft lijkt er alles aan te doen de tweedehands markt de das om te doen, terwijl Sony tot op heden wijselijk enig stemgeluid beperkt. Om ervoor te zorgen dat Sony tweedehands games blijft toestaan zijn een aantal fanatiekelingen onder het gamende deel van de mensheid een massaal Twitter-offensief gestart. 

Sony aast op het digitale systeem voor tweedehands games, Microsoft heeft het al. Op deze manier kunnen tweedehands games tegen worden gegaan. Microsoft zorgt ervoor dat iedere game die je in de console stopt wordt gelinkt aan je Xbox Live account. Verkoop je de game of leen je deze uit, dan zal de nieuwe eigenaar een bedrag moeten betalen om ook met de game aan de slag te kunnen gaan. Dit bedrag is vandaag de dag nog onbekend. Zal het bedrag in de buurt komen van de aanschafprijs of wordt het slechts een deel hiervan?

Als er iemand het niet eens is met dit systeem zijn het de gamers wel. Deze ontevredenheid zorgde voor een tsunami aan negatieve berichten bedoeld voor Microsoft en de Xbox One. Dit zal niet in de plannen van Microsoft hebben gestaan en het feit dat Sony in het figuurlijke vuistje grinnikt zal er eveneens niet in voorkomen, omdat zij buiten schot blijven.

Sony lijkt dus te profiteren van deze 'misstap' van Microsoft, maar niets is minder waar, omdat Sony de beslissing betreffende tweedehands games bij de uitgevers legt. De uitgevers zullen dus een dergelijk digitaal systeem kunnen inbouwen, waardoor uitgevers de macht hebben tweedehands games toe te staan of juist niet toe te staan. 

Al het bovenstaande zorgde ervoor dat gamers besloten aan de digitale deur te kloppen. Iedereen heeft kunnen zien wat de Xbox One heeft moeten verduren en dat willen een flink aantal gamers de PlayStation 4 besparen. Hoe willen zij dit bewerkstelligen? Simpel. Dit trachten zij te verwezenlijken via het fenomeen genaamd Twitter. Tweet naar een onderstaand figuur (of allemaal) een bericht met daarin de hashtag (#) en het volgende: #PS4NoDRM of # PS4USEDGames.

  • Shuhei Yoshida (@yosp) - President, SCE Worldwide Studios
  • John Koller (@jpkoller) - Head of Hardware Marketing, SCEA
  • Guy Longworth (@luckylongworth) - Senior Vice President of Marketing and PlayStation Netwerk, SCEA
  • Scott Rohde (@rohdescott) - SVP of Product Development, SCE Worldwide Studios America, SCEA

Een flink aantal Tweets zijn al beantwoord, zoals hieronder te zien is. Sony reageert dus op de onrust die heerst onder de gamers in plaats van stil toe te kijken.

Bron: PlayStationPure

Discord

Hot
EnquĂȘte
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner