hotness 0
News

PlayStation overrompelt Xbox in de laatste financiële rapporten

Gepost door

Dat het Sony PlayStation voor de wind gaat mag niet als geheim worden beschouwd. Met de PlayStation 4 als vlaggenschip wist Sony een veel beter financieel kwartaal te voltooien dan Microsoft. Dit blijkt uit de laatste financiële rapporten van beide bedrijven.

Het laatste financiële kwartaal, dat van eind april tot eind juni plaatsvond, was een erg lucratief kwartaal voor Sony. Sony's Game Divisie zag een stijging van 95,6% in omzet. Uiteraard heeft de PlayStation 4 daar een groot aandeel in. Samen met de PlayStation 3 verkocht de console de afgelopen drie maanden in totaal 3,5 miljoen exemplaren. De handhelds van Sony (Vita, PSP en Vita TV) verkochten 750.000 keer, wat een stijging van 150.000 exemplaren is in vergelijking met het vorige financiële kwartaal. Ook de softwareverkopen gingen de lucht in. Er werd namelijk meer dan 17 miljard Yen extra binnengehaald ten opzichte van het vorige financiële kwartaal, waardoor de 85 miljard Yen wordt aangetikt.

Hoewel de cijfers van Microsoft niet allemaal voor handen liggen, lijkt het bedrijf met de Xbox One en Xbox 360 geen echte goudmijn in handen te hebben. Het bedrijf gaf eerder al te kennen dat de Xbox One en Xbox 360 samen 1,1 miljoen keer verscheept waren in hetzelfde kwartaal. Verscheepte exemplaren houden echter niet meteen verkochte exemplaren in, waardoor dit dus geen exact aantal betreft. In september zal de Xbox One onder andere de Benelux aandoen, waardoor Microsoft wellicht wat hogere verkoopcijfers kan verwelkomen. Met de Gamescom voor de deur is het zeer interessant om te zien wat voor zetten beide giganten in petto hebben voor de consument.

0 reacties op "PlayStation overrompelt Xbox in de laatste financiële rapporten"