hotness 0
News

PlayStation Phone specificaties stapelen zich op

Gepost door

Na vele geruchten en foto's is er vandaag veel gebeurd op het gebied van de PlayStation Phone. Er gingen al een tijdje geruchten de ronde dat de PlayStation Phone in ontwikkeling was, maar nimmer kwam iemand met bewijs.

Nadat de site Engadget met foto's kwam over een mogelijke PlayStation Phone, werden de foto's niet serieus genomen vanwege het ontbreken van een PlayStation kenmerk, zoals het logo of de figuur-knoppen. Engadget reageert nu op deze reacties met de argumentatie dat het een prototype betreft, en daarom geen PlayStation kenmerken bevat.

Volgens de bronnen van zowel Engadget als VG247 zou de PSPhone, die de codenaam 'Zeus' draagt, uitschuifbaar zijn, net als de PSPgo. Na het uitschuiven verschijnt er een D-pad en de bekende PlayStation knoppen. Onder het D-pad komt de PS-button met in het midden een touch-sensitive strip voorzien van twee touch analoge sticks. De PSPhone heeft zowel aan de voor als achterkant een camera en heeft daarnaast twee schouderknoppen. De Memory Stick Pro Duo lijkt vervangen te zijn voor een microSD-slot.

Naast de uiterlijke kenmerken is er ook het nodige vrijgegeven over de hardware specificaties. Zo zou de PSPhone geprogrammeerd zijn met het Android OS inclusief custom Sony Marketplace. Daarnaast bevat de PSPhone een 1GHz Qualcomm MSM8655 chip, 512MB RAM geheugen en 1GB ROM. Deze specificaties geven aan dat de PSPhone vele malen krachtiger is dan de PlayStation Portable. De processor lijkt namelijk drie keer zo krachtig te zijn en het RAM geheugen bijna 20x zo groot is.

Sony Computer Entertainment en Sony Ericsson willen beide niet reageren op de geruchten, maar de bewijzen over het bestaan van de PSPhone stapelen zich op. Het is dan ook de vraag of de PSP2 ooit het daglicht zal zien.


 

0 reacties op "PlayStation Phone specificaties stapelen zich op"