PlayStation VR krijgt een opvolger in 2022!

Goed nieuws voor de fans van PlayStation VR. Sony heeft namelijk bekendgemaakt dat er een opvolger komt voor de virtual reality set. Niet alleen zal de hoofdunit een opvolger krijgen, maar ook zullen er nieuwe controllers worden ontwikkeld. Met de nadruk op 'ontwikkeld', want het zal nog even duren voordat PlayStation VR 2 in de schappen verschijnt.

In een uitgebreide post op het PlayStation Blog wordt geschreven over een gigantische vooruitgang ten opzichte van het huidige PlayStation VR. De nieuwe versie is uiteraard ontwikkeld voor de PlayStation 5. PS VR 2 zal met één kabel te verbinden zijn aan je PlayStation 5. Hierdoor lijkt de uitgebreide processor unit van de huidige PS VR dus overbodig te worden.

Daarnaast wordt er kort gesproken over een nieuwe PS VR controller. Momenteel maakt PSVR gebruik van de Move controllers die ten tijde van de PlayStation 2 hun intrede deden. Aardig gedateerd dus en tijd voor iets nieuws. De nieuwe controllers zullen gelijkenissen tonen ten opzichte van de DualSense wireless controller. 

PS VR 2 zal niet voor 2022 verschijnen, zo laat Sony al weten. Er is nog een hele weg te gaan, maar de komst van de nieuwe accessoire is dus wel alvast uit de doeken gedaan.

Bron: PS Blog

Discord

Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties

Games Headliner