Playtonic neemt afstand van JonTron en verwijdert zijn stem uit Yooka-Laylee

Yooka-Laylee
PC: 11 april 2017, Xbox One: 11 april 2017, PlayStation 4: 11 april 2017, Switch: 2017
Platform
ja
PC, PlayStation 4, Switch, Xbox One

Dat je het recht hebt om alles te zeggen wat je wilt, betekent niet dat het verstandig is om dat ook te doen. Dat ondervond Jon Jafari, online beter bekend als YouTuber JonTron, onlangs aan de lijve.

De ex-Game Grump raakte al op 12 maart in opspraak, toen hij op Twitter reageerde op een uitspraak van politicus Steve King. Deze uit Iowa afkomstige man stelde namelijk dat de Verenigde Staten niet groots kunnen worden met de kinderen van immigranten, iets waar Jafari zich bij aansloot.

Zoals we ook zagen bij PewDiePie, moet het internet maar weinig hebben van dit soort uitspraken en dus werd JonTron al snel het mikpunt van een hoop kritiek en boosheid. De YouTuber besloot daarom aan te sluiten bij professioneel streamer Destiny om over het punt te debatteren.

Omdat dit bericht met name gaat over de gevolgen van Jon's acties, gaan we wat volgde even kort samenvatten als volgt: een hele hoop racistische, ongefundeerde uitspraken waar zelfs Trump, Wilders of Le Pen nog rooie oortjes van zouden krijgen. En, zoals je kon verwachten, nog veel meer onvrede en verbijstering vanuit toeschouwers.

Onder deze toeschouwers bevonden zich mensen van Yooka-Laylee-ontwikkelaar Playtonic, die zich niet konden vinden in de standpunten JonTron. Ze hebben daarom besloten er openlijk afstand van te nemen, door Jon's stem uit hun aankomende game te verwijderen.

''JonTron is een getalenteerde videomaker waar we oorspronkelijk, twee jaar geleden, graag mee samenwerkte als stemacteur in onze game,'' aldus een vertegenwoordiger van het bedrijf. ''Echter, gezien de recente ontwikkelingen rondom zijn persoonlijke standpunten, hebben we besloten om zijn stem in de game middels een update te verwijderen.

We willen graag duidelijk stellen dat we Jontron's persoonlijke standpunten niet goedkeuren of ondersteunen en dat, als een externe partij, hij niet de mening van Playtonic in enige capaciteit vertegenwoordigd. Playtonic is een studio die diversiteit in alle vormen viert en ernaar streeft om games te maken waar iedereen van kan genieten. Daarom betreuren we enige connectie die gemaakt kan worden, waardoor spelers zich niet 100% comfortabel voelen in onze wereld of die ze afleidt van de ongelofelijke liefde en positiviteit van onze fans en Kickstarter-backers.''

Bron: Kotaku

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner