hotness 0
News

Populaire ArmA II mod DayZ slachtoffer van hackersaanval

Gepost door

 Afgelopen weekend is een hacker er in geslaagd om op een Amerikaanse filehost van DayZ schadelijke software te uploaden. Naar verluid werden ftp gegevens gestolen van de email account van het mod team en kreeg de hacker zo toegang tot de downloadstek. In een officieel bericht op het forum liet een DayZ verantwoordelijke weten dat de identiteit van de hacker gekend is en er wettelijke stappen ondernomen worden.

Het virus heeft als doel om de servers van het spel om te vormen tot een botnet. Het bewuste bestand droeg de naam dayz_auto_updater.exe en is ondertussen offline gehaald. Een uitgebreid threatexpert rapport kan je hier bekijken. Mensen die het voornoemde bestand gedownload en uitgevoerd hebben worden aangeraden hun computer te scannen op virussen en na te kijken of de programma's vernoemd in het threatexpert rapport niet op hun pc terug te vinden zijn.

Het forum van de populaire ArmA II modification is ook niet gespaard gebleven, en werd gedwongen een rollback uit te voeren waardoor twee weken aan data verloren zijn gegaan. Mensen die een account hebben op het forum worden ook aangeraden hun wachtwoord zo snel mogelijk te veranderen.

0 reacties op "Populaire ArmA II mod DayZ slachtoffer van hackersaanval"