hotness 0
News

PS-games op de PC zijn een idee van de studio's van PlayStation

Gepost door

Steeds meer grote titels van PlayStation vinden hun weg naar de PC. Nadat eerder Days Gone en Horizon: Zero Dawn hun weg vonden naar het populaire platform, daar is sinds gisteren God of war bij gekomen. De reden dat Sony na al die jaren heeft besloten om games naar de PC te brengen, komt bij de studio's zelf vandaan. Dit blijkt uit een interview van GameInformer met Santa Monica Director Cory Balrog.

Volgens de creatieveling waren het de studio's samen die Sony ervan wisten te overtuigen om de stap te wagen. Er kwamen zoveel ideeën naar voren om een port mogelijk te maken, dat Sony uiteindelijk overstag is gegaan.

"Eventually, I think it reached that tipping point. When we had sent so many suggestion box suggestions that they were like, 'I'm tired of hearing all this. Fine, we'll do this.'"

Balrog geeft aan dat er per game wordt gekeken of het een port waard is. In het geval van God of War zal er gekeken worden naar de ontvangst op de PC. Mocht die gunstig zijn, dan is het verre van uit te sluiten dat het vervolg, God of War: Ragnarok, ook op de PC zal verschijnen. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid wel met ene vertraging ten opzichte van de PlayStation-versie gebeuren. Dat moet immers het primaire platform blijven.

0 reacties op "PS-games op de PC zijn een idee van de studio's van PlayStation"