hotness 0
News

Quake Champions wordt free-to-play

Gepost door

Quake: Champions zal zich achter games als DOTA 2, League of Legends en Blade & Soul gaan scharen en een free-to-play-model gaan hanteren. Dit vertelt Creative director Tim Willits in een interview met Polygon.

Middels dit free-to-play-model kan iedereen aan de slag met een karakter genaamd Ranger, waarmee ze in-game valuta genaamd Favor kunnen verdienen, waarmee tijdelijke toegang tot andere karakters kan worden gekocht. Anderzijds kunnen spelers ook de game 'kopen' en direct permanente toegang tot alle karakters ontgrendelen.

''Het is allereerst een free-to-play game,'' vertelt Willits, ''met de optie om het Champion Pack te kopen en gewoon in te stappen met alle Champions. Er zijn een aantal Quake-spelers die simpelweg Quake willen spelen toch? En zij zijn bekend met het verdienmodel van onze vorige game en vinden dat prima. 'Ik wil de game kopen. Ik wil beginnen met spelen. Ik wil toegang hebben tot alle Champions.'

We begrijpen echter ook dat we zoveel mogelijk mensen in de game willen krijgen, vooral buiten Noord-Amerika en West-Europa, waar we al veel fans hebben. Dus we willen de flexibiliteit van een free-to-play-optie aan deze mensen bieden.''

Het Champions Pack geeft enkel toegang tot meer karakters. Ongeacht of je dus wel of niet betaalt hebt, krijg je toegang tot alle maps en strijden spelers in dezelfde gevechten. Hoelang je een karakter kan gebruiken nadat je hem middels Favor hebt aangekocht is echter niet bekend.

Favor kan overigens ook gespendeerd worden aan Rune Challenges, waarmee zaken als extra skins kunnen worden vrijgespeeld. Dus zelfs wanneer je de Champion Pack gekocht hebt, zal je iets kunnen doen met het geld dat je verdient in de game.

''We hebben het gevoel dat het toegankelijker is en we voelen dat met onze team game modes, vooral onze Dual Mode, een gat kunnen vullen dat momenten in esports bestaat.

We hebben hierbij een mooi voordeel, omdat heel veel professionele spelers begonnen zijn met het spelen van Quake. En ja, ze spelen nu Counter-Strike: Global Offensive en Overwatch, maar hun eerste liefde was Quake.''

 

0 reacties op "Quake Champions wordt free-to-play"