hotness 0
News

Rainbow Six: Siege-prijsverhoging is teruggedraad

Gepost door

Het is moeilijk om een game die draait om online gameplay relevant te houden, en uitgevers proberen daarom van alles om de levensduur op te rekken. Zo besloot Ubisoft onlangs om loot boxes aan Rainbow Six: Siege toe te voegen. Dat pakte echter niet zo goed uit.

Hoewel de loot boxes zelf, vanwege het feit dat ze puur cosmetische items bevatten, niet al te veel negatieve reacties uitlokte bij de community van Rainbow Six: Siege, maakte Ubisoft vervolgens een grote fout. Het verhoogde de prijs van de Standard Edition van de game met $20, met als reden dat er nu tien loot boxes bij inbegrepen zaten.

Die prijsverhoging is nu teruggedraaid na een flinke backlash vanuit de gaming community, die het onacceptabel vindt dat Ubisoft hun micro-transacties zo feitelijk aan een speler opdringt, nog vóór ze goed en wel hebben kunnen spelen. Een Standard Edition zónder loot boxes was immers niet meer beschikbaar, waardoor nieuwe spelers aan deze duurdere versie gebonden waren of moesten uitwijken naar een andere versie van de game.

De Standard Edition van Rainbow Six: Siege kost door deze pas op de plaats nu weer gewoon $39.99 en bevat niet langer loot boxes. Daarmee lijkt Ubisoft gehoor te hebben gegeven aan de eisen die gamers stelden.

0 reacties op "Rainbow Six: Siege-prijsverhoging is teruggedraad"