hotness 0
News

Rape Day is niet welkom op Steam

Gepost door

Rape Day, een controversiële visual novel waar we eerder deze week al over schreven, mag niet op Steam worden uitgebracht. Dit hebben zowel Valve als de ontwikkelaar van het spel bevestigd.

In een openbare verklaring laat Valve weten dat dit niet verenigbaar is met hun eerdere hands-off-beleid en dat ze hun beslissing daarom graag nader willen toelichten. Dit doen ze met het volgende statement:

''Veel van ons beleid rondom wat we verspreiden is reactionair en dat moet zijn. We moeten simpelweg afwachten en zien wat via Steam Direct bij ons aankomt. We moeten dan een afweging maken over de risico's die het meebrengt voor Valve, onze ontwikkelaar partners en onze klanten. Na substantieel onderzoek en discussie, denken we dat 'Rape Day' onbekende kosten en risico's met zich meebrengt en daarom zal het niet op Steam komen.

We respecteren de ontwikkelaar zijn verlangen om zichzelf uit te drukken, en het doel van Steam is om ontwikkelaars te helpen met het vinden van publiek, maar deze ontwikkelaar heeft een onderwerp en een manier van weergeven gekozen die het heel moeilijk maakt voor ons om dat te doen.''

Bovenstaand is natuurlijk een heel politiek correct antwoord en insinueert dat Valve, hoewel het de inhoud niet per definitie afkeurt, bang is voor de potentiële backlash en reputatieschade die het toestaan ervan met zich meebrengt. En gezien eerdere acties vanuit de community is dit zeker niet ondenkbaar. Vooralsnog lijkt dit overigens een geïsoleerd incident te zijn en geen grote beleidsverandering zoals we die eerder zagen.

De ontwikkelaar van het spel heeft op de afwijzing gereageerd door het spel op diens eigen site beschikbaar te stellen. Of dat lang zal duren is echter twijfelachtig. Betalen dient namelijk via Paypal te gebeuren, terwijl diens voorwaarden de verkoop van pornografisch materiaal met behulp van het betaalmiddel verbieden.

Hiernaast laat hij weten dat hij zijn eigen platform op gaat richten, waar andere ontwikkelaars die hun software niet aan de man mochten brengen terecht kunnen. Of dit van de grond gaat komen, kan enkel de toekomst ons leren.

0 reacties op "Rape Day is niet welkom op Steam"