hotness 0
News

Rare Replay verkoopt ver boven verwachting

Gepost door

Dit najaar hoopt Microsoft het gat tussen de Xbox One en de PlayStation 4 te dichten door massaal in te zetten op (tijdelijke) exclusives als Gears Of War: Ultimate Edition, Halo 5: Guardians en Rise of the Tomb Raider. Een vreemde eend in de bijt is Rare Replay, die het desondanks erg goed doet.

Dat laat Aaron Greenberg van Microsoft weten in een interview met Venture Beat. Hierin vertelt hij tevens dat hij en Rare de nodige moeite hebben gehad met het selecteren van ''slechts'' dertig titels voor de compilatie.

''Ik herinner me dat bij Rare was. -- Ik was er afgelopen week nog met het team. We hebben het er toen veel over gehad. -- Maar ik herinner me nog dat we een beetje langer dan een jaar geleden met ze ging zitten om te praten over hun dertigste verjaardag en over wat we konden doen om dat speciaal te maken. Ze hadden een geweldig idee, om een fantastische collectie uit te brengen van de games in hun archief. Het terugbrengen tot dertig games was waarschijnlijk het lastigste deel. Ze hadden stapels en stapels met kaarten met daarop de productbeschrijving op de ene kant, zoiets als een gelamineerde versie van de boxart, zowel voor- als achterkant, voor alle games die ze ooit gemaakt hebben. We hebben er uren mee gespendeerd doordat we erdoor afgeleid raakte omdat we onze kinderjaren herleefde.''

En dat niet alleen Aaron en Rare deze games maar wat graag wilde herspelen bleek al snel, toen de game na release niet aan te slepen was.

''De titel heeft het heel goed gedaan, het zit ver boven de voorspellingen. Het verkoopt echt enorm goed. De cijfers waren hoog. In de eerste week na de release waren er retailers die uitverkocht waren. We moesten achter de vraag aan rennen, daar waren we erg blij mee. We hadden een geweldige terugblik met het team.''

 

0 reacties op "Rare Replay verkoopt ver boven verwachting"