hotness 0
News

Riot Games wint rechtszaak tegen makers cheatsoftware LeagueSharp

Gepost door

In games als DOTA 2, Team Fortress 2 en League of Legends moet je hard werken om progressie te maken. Maar zoals bij alles zijn er ook in deze games mensen die zich er makkelijk vanaf proberen te maken.

Zo werd League of Legends enige tijd geplaagd door software genaamd LeagueSharp, welke de game infecteerde met bots en scripts zodat spelers snel in level konden stijgen zonder er enige moeite voor te doen. Daar is nu echter een einde aan gekomen. Riot Games, de ontwikkelaar van League of Legends, sleepte namelijk LeagueSharp voor de rechter en won deze zaak in januari, al is dit nu pas uit gekomen.

De rechter veroordeelde de mensen achter LeagueSharp tot een te betalen schadevergoeding van maar liefst tien miljoen dollar en verplichte het bedrijf al hun diensten te overhandigen aan Riot Games, die deze gaan ontmantelen.

Riot Games kon de rechtszaak aanspannen omdat LeagueSharp, om juist te functioneren, aanvallen moest doen op de servers van League of Legends, hetgeen gezien wordt als een misdrijf. Bovendien moesten ze de broncode van League of Legends gebruiken om anti-cheat maatregelen te omzeilen, wat kan worden gezien als een vorm van copyright-schending.

 

 

0 reacties op "Riot Games wint rechtszaak tegen makers cheatsoftware LeagueSharp"