hotness 0
News

Rise Of The Tomb Raider slechts tijdelijk exclusief voor Xbox

Gepost door

Microsoft werd de vorige generatie vaak verweten te weinig exclusieve games binnen gehaald te hebben ten opzichte van concurrent PlayStation. Met de Xbox One zijn ze echter vastbesloten deze fout niet nogmaals te maken.

Titanfall, Sunset Overdrive, Plants VS Zombies: Garden Warfare, Quantum Break, Ryse: Son Of Rome en Dead Rising 3 zijn slechts enkele voorbeelden van de games die (tijdelijk) exclusief voor de console verschenen. Op Gamescom is onthuld dat Rise Of The Tomb Raider aan dit rijtje mag worden toegevoegd.

En hoewel de aankondiging anders deed vermoeden, gaat het hier om een tijdelijke deal tussen Square Enix en Microsoft, dat bevestigde Phil Spencer aan Eurogamer. ''Ik heb Tomb Raider die volgend jaar met de feestdagen exclusief voor Xbox wordt verscheept. Het is zowel voor Xbox 360 als Xbox One. Ik probeer niemand op een dwaalspoor te zetten over wat daarna gebeurd. Wat ze [Square Enix] doen met de franchise op de lange termijn is niet mijn zeggen. Ik heb er geen controle over. Het enige wat ik kan vertellen is over de deal die ik heb. Ik weet niet waar Tomb Raider verder gaat.

De deal heeft een duur. Ik heb het niet gekocht en bezit niet de franchise. Hoelang de deal duurt zeg ik niet. Het is een deal tussen ons en de partner. Mensen vragen me hoewel hebben betaalt. Er zijn bepaalde dingen waar ik gewoon niet over praat omdat het een zakendeal betreft. Natuurlijk heeft de deal een tijdsduur. Ik heb niet de IP in zijn geheel gekocht.''

0 reacties op "Rise Of The Tomb Raider slechts tijdelijk exclusief voor Xbox"