hotness 0
News

Rock Band 4 vs Guitar Hero Live: eerste balans kan worden opgemaakt

Gepost door

De eerste balans voor Rock Band 4 en Guitar Hero Live kan worden opgemaakt. Beide franchises zagen na een sabbatical eind dit jaar weer het levenslicht en de eerste recensies zijn verschenen. De vraag is nu wat je geld meer verdient: Guitar Hero Live, of toch Rock Band 4?

Er zijn in eerste instantie al de nodige verschillen waar te nemen tussen Rock Band 4 en Guitar Hero Live. Daar hoef je geen expert voor te zijn. Rock Band 4 geeft je namelijk nog altijd de mogelijkheid samen met je vrienden een quasi-band te vormen. Een drummer, zanger en gitarist wel te verstaan. De bassist is weg bezuinigd.

Activision heeft met Guitar Hero LIve niet alleen de bassist in de ban gedaan, maar ook de zanger en de drummer. Guitar Hero Live gaat terug naar de basis en legt de focus meer dan ooit op jou als gitarist. Jouw solo's, jouw riffs. Met een nieuwe gitaar. De vraag is alleen of de fan hier naar verlangt?

Als we de scores van Metacritic erbij pakken, dan zien we dat de score van Guitar Hero Live momenteel gemiddeld op 81 ligt (afgerond naar boven). Rock Band 4 doet het net iets minder met een gemiddelde score van 79. Puur op basis van de recensies lijkt Rock Band 4 dus iets minder goed in elkaar te zitten. Maar als we inzoomen op de recensies, wat zien we dan?

De nieuwe gitaar van Guitar Hero krijgt lovende kritieken, maar uiteindelijk is het vooral Guitar Hero TV dat de show steelt. De service biedt zoveel lekkers voor de speler, dat het je continu uitnodigt om nog een lied te rocken.

Rock Band 4 krijgt vooral kudo's voor de algehele ervaring en natuurlijk de multiplayer. Wel wordt het spel verweten dat het te weinig innoveert en dat de aanwezige setlist voor het grote publiek wat tegenvalt, al is dat natuurlijk altijd een kwestie van smaak.

Ben jij al in het bezit van één van beide games? Laat het ons weten!

 

0 reacties op "Rock Band 4 vs Guitar Hero Live: eerste balans kan worden opgemaakt"