hotness 0
News

Sarkeesian en PewDiePie behoren tot de dertig invloedrijkste mensen op aarde

Gepost door

Het Amerikaanse Time Magazine heeft een lijstje online gezet van de dertig invloedrijkste personen op het internet. Zoals te verwachten is, zien we hier onder andere Taylor Swift, Barack Obama, Justin Bieber en Beyonce in terug, maar ook twee personen uit de gaming community prijken erop.

PewDiePie, het alter ego van Felix Kjellberg, en Anita Sarkeesian, geliefd en gehaat game-feminist, hebben namelijk zo'n grote, trouwe achterban dat hun invloed volgens Time Magazine vergelijkbaar is met de president van de Verenigde Staten.

PewDiePie is natuurlijk niet te missen wanneer je een lijst maakt van invloedrijke mensen op het internet. Met 35 miljoen volgers is hij veruit de populairste YouTuber op het wereldwijde web. Zijn videos zijn samen goed voor meer dan acht miljard views en hij wordt door vele gezien als de oorzaak van het plotselinge succes van Flappy Bird.

Zijn invloed gaat zelfs zo ver, dat uitgever Electronic Arts Skate 3 opnieuw is gaan produceren nadat de Pewds dit in een van zijn video's had gespeeld. De vraag na de game werd direct namelijk zo groot, dat gamewinkels binnen de korste keren door alle nieuwe én tweedehands exemplaren heen waren.

Sarkeesian is dan weer de drijfveer achter een feministen beweging die haar pijlen vooral op games gericht lijkt te hebben. Zo maakte ze de game en video's van Tropes VS Women en is ze verantwoordelijk voor de feministengroep Feminist Frequency.

Hoewel veel internetters haar beschuldigen van het zijn van een feminazi, iemand die vrouwen boven mannen zet in plaats van op gelijke voet en daarvoor gaat mierenneuken op alles, heeft ze ook een grote groep mensen die achter haar staan. En gezien de recente Gamersgate-schandalen, is haar populariteit nu op een nieuw hoogtepunt.

 

0 reacties op "Sarkeesian en PewDiePie behoren tot de dertig invloedrijkste mensen op aarde"