hotness 0
News

Shadow Realms wordt een groter project, wordt wel uitgesteld

Gepost door

Bioware onthulde vorig jaar uit het niets Shadow Realms, een episodische RPG met 4 vs. 1 combat. De game zou dit jaar exclusief voor PC verschijnen, maar dat lijkt niet langer het plan vertellen betrouwbare bronnen tegen Kotaku.

Wat er nu wel gebeurd, daar zijn de bronnen het niet over eens. Twee bronnen melden namelijk dat de stekker uit het project is getrokken, terwijl een derde meldt dat het terug is naar de tekentafel. De game zou nu Origin integratie krijgen en tevens ook voor de Xbox One en PlayStation 4 verschijnen als volwaardige game die in 2017 zou moeten verschijnen.

De derde bron krijgt ondersteuning van een vierde bron, welke screenshots van Bioware Austin's interne systeem stuurde. Hierop is te zien dat Avalon, de codenaam van Shadow Realms, geschrapt was. Er was echter direct een nieuw project opgestart genaamd Trafaglar.

De reden voor de drastische maatregelen zouden bij het beleid van uitgever EA liggen. Die zou het budget voor de game flink beperken als er geen Origin-integratie zou komen. Dat dit een flinke impact heeft, blijkt wel uit games als Command & Conquer en Dawngate, die door slechte online ondersteuning geflopt zijn.

0 reacties op "Shadow Realms wordt een groter project, wordt wel uitgesteld"