hotness 0
News

Shigeru Miyamoto had veel invloed op ontwikkeling Luigi's Mansion 2

Gepost door

Iconisch Nintendo-ontwikkelaar Shigeru Miyamoto, bedenker van haast alle bekende Nintendo-series, blijkt een grote invloed te hebben gehad op de ontwikkeling van Luigi's Mansion 2. Het spel had aanvankelijk eindbazen aan het eind van elk level, maar hier heeft Miyamoto een stokje voor gestoken.  

Luigi's Mansion 2 werd niet ontwikkeld door een interne studio van Nintendo, maar door Next Level Games, een Canadese studio. Het is dus vrij opmerkelijk dat Miyamoto zo'n grote invloed had op het spel. Hij vond de eindbazen van het spel niet goed genoeg en besloot dus dat ze allemaal de prullenbak inmoesten, waarop Next Level Games iets nieuws moest verzinnen.

De studio had om de week live contact met Miyamoto, en deze speelde ook regelmatig prototypes van het spel. Bryce Holliday, de director van het spel, noemt Miyamoto een mentor: "Ik denk dat hij zelf het woord 'herder' zou verkiezen. Hij veranderde vaak onze richting als we van onze koers afweken". Luigi's Mansion 2 is vrij goed ontvangen, dus Miyamoto heeft zijn mentorwerk goed gedaan.

0 reacties op "Shigeru Miyamoto had veel invloed op ontwikkeling Luigi's Mansion 2"