hotness 0
News

Signaleert een mysterieuze komeet grote veranderingen in Fortnite?

Gepost door

Enkele dagen geleden werden spelers van free-to-play battle royale game Fortnite opgeschrikt door een gigantische komeet in hun luchtruim, die het oppervlakte langzaam maar zeker nadert. ''Geen ramp,'' dachten de meeste van ons, ''het is natuurlijk een 1 april-grap.'' De dag van grappen en grollen is echter voorbij en nog steeds daalt de steen langzaam maar zeker neer.

Wat deze komeet voor rol speelt in de wereld van Fortnite en wat er gaat gebeuren eens die neerstort is op dit moment onbekend. Epic Games houdt de haken stijf op elkaar en ook dataminers hebben nog niets noemenswaardigs kunnen vinden. Dat weerhoudt de community er echter niet van om volop te speculeren.

Zo is een gedeelte van de spelers ervan overtuigt dat de komeet bedoeld is om de map een rigoureuze make-over te geven, terwijl een ander gedeelte vermoedt dat enkel de Tilted Towers eraan moeten geloven. Dit omdat dit gebouw helemaal vol zit met loot en de balans daardoor zou verstoren.

Een andere, minder ingrijpende, theorie is dat de komeet enkel het einde van het derde Fortnite-seizoen moet inluiden en dat er verder helemaal niets gebeurd eens die neerkomt. Een plausibele theorie, die echter mogelijk ontkracht is door Redditor vigilancefoetracer.

Tegelijkertijd met de verschijning van de komeet begonnen spelers te melden dat hun controller ogenschijnlijk zonder reden begon te trillen, hetgeen Fortnite op hun Twitter afdeed als eens bug. vigilancefoetracer achterhaalde echter al snel dat dit niet waar is. De vibraties volgen namelijk een patroon dat, wanneer vertaalt vanuit morse, SOS D 5 418 betekent.

SOS is natuurlijk een alom bekend noodsignaal dat geen uitleg behoeft. Het zijn echter de D 5 en 418 die wat lastiger zijn. D 5 heeft vermoedelijk betrekking op grid D 5 op de Fortnite-kaart, de plek waar de eerdergenoemde Tilted Towers staan. Hoogstwaarschijnlijk is dit daarom de plek van waaruit het signaal verzonden wordt.

De grote onbekende in deze is dan ook de 418. Origineel was de consensus dat dit moest worden gelezen als 4/1/8, oftewel 1 april 2018. Zoals we echter al eerder zeiden is die datum reeds gepasseerd, zonder dat dat er iets gebeurd is. De twee andere logische opties zijn dan ook 18 april of simpelweg het einde van de maand april, wat tevens het einde is van het derde seizoen.

Kort gezegd valt er dus iets te zeggen van elk van de theorieën die nu populair zijn in de community, maar is er op dit moment niets dat de doorslag kan geven. Wat we echter wel weten, is dat de mensen van Epic Games tegen ons gejokt hebben. Foei!

 

0 reacties op "Signaleert een mysterieuze komeet grote veranderingen in Fortnite?"