Sony belooft meer PlayStation 5's voor de launch

De hype rondom de launch date en prijs van de PlayStation 5 werd na de onthulling woensdagavond al snel verdrongen door andere, minder gelukzalige geluiden. De reserveringen, die volgens Sony op de 17de online zouden gaan, waren een dag eerder live en veel van de grootste fans misten daarom hun kans op een exemplaar.

Ook in Nederland, waar pre-orders al bijna een jaar geleden zijn geopend, worden mensen nu gebeld door winkels als GameMania om ze te informeren of ze de console wel of niet op 19 november op kunnen halen. Filialen melden slechts kleine hoeveelheden te ontvangen en verwachten een hoop klanten teleur te moeten stellen. Maar er is nog hoop. In een interview met The Washington Post heeft Jim Ryan (SIE CEO en President) laten weten dat het inderdaad de nodige problemen heeft gehad op het gebied van distributie dankzij het coronavirus. Desondanks zou het meer consoles klaar hebben staan dan ten tijde van de PS4 in 2013.

Na dit interview begonnen vragen al snel op te komen.¬†Want als winkels als GameStop melden dat elke locatie tussen tien en twintig exemplaren bij launch ontvangt, lijkt dat niet goed aan te sluiten op deze bewering. Er zijn hierdoor geluiden dat men een tweede lichting beschikbaar gaat stellen voor de launch, al moet daarbij wel de kanttekening worden geplaatst dat onze redactie de betrouwbaarheid hiervan niet heeft kunnen verifi√ęren.¬†Desondanks is het fijn om te weten dat zij die naast de pot hebben gepist misschien een tweede kans krijgen.

Bron: Tom's Guide

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner