hotness 0
News

Sony en Microsoft spelen strategisch spelletje om startprijs PS5 en Xbox Series X

Gepost door

Het lijkt er op dat Sony en Microsoft een strategisch spelletje spelen om de startprijs van hun nieuwe consoles te bepalen. Dit is de conclusie die analist Michael Pachter van Wedbush Securities en Peter Moore, die eerder werkte als Vice-President Interactive Entertainment van Microsoft, waar hij onder andere overzicht hield over de Xbox en Xbox 360.

In een podcast met Geoff Keighley, voormalig host van GameTrailers, laten de mannen hun licht schijnen over het tactische spelletje dat Sony en Microsoft op het moment zouden spelen. Het is duidelijk dat er nieuwe consoles komen, maar over de prijs bij de lancering is nog geen woord gerept. Zowel Pachter als Moore denken dat Microsoft aan het wachten is tot Sony de prijs van de PlayStation 5 bekendmaakt.

Pachter verwacht dat de PlayStation 5 voor 500 dollar zal worden aangeboden. Microsoft zou onder die prijs willen zitten, om hun console aantrekkelijker te maken. Het bedrijf wil immers koste wat kost voorkomen dat er aan het begin direct een gigantische achterstand op Sony zal ontstaan, zoals dat bij de PS4 gebeurde.

Al met al lijkt het erop dat beide bedrijven de console aan het begin met verlies zullen verkopen. Dit betekent dat de productiekosten van de console hoger liggen dan de verkoopprijs. Dit zal gecompenseerd moeten worden met de verkoop van software en accessoires.

Het is natuurlijk niet uitgesloten dat Sony exact hetzelfde aan het doen is: wachten tot Microsoft met een prijs komt. De toekomst zal het uitwijzen.

Geïnteresseerd in de gehele podcast? Dan kun je deze hier bekijken.

 

0 reacties op "Sony en Microsoft spelen strategisch spelletje om startprijs PS5 en Xbox Series X"