Sony komt met tijdelijke oplossing voor downloadbug PS5

Hoewel de eerste recensies van de PlayStation 5 over het algemeen zeer lovend zijn, betekent dat niet dat er geen enkel vuiltje aan de lucht is. De afgelopen dagen stroomden er al berichten binnen over een hardnekkige downloadbug op de console. Gebruikers raadden aan om de PlayStation 5 terug te zetten naar fabrieksinstellingen, maar dit is natuurlijk een erg desastreuze maatregel. Kan dat niet anders?

De foutmelding zorgt ervoor dat je de downloads die je hebt gestart niet kunt binnenhalen. De zogeheten 'Queued for Download' melding blijft maar staan, terwijl er verder niets gebeurt. Nu heeft Sony zelf gereageerd door je naar de safe mode van de PlayStation 5 te begeleiden. Vervolgens kies je ervoor om de hele database te reconstrueren. Zie dit als een soort sorteren van alles wat je al had geĂŻnstalleerd. De boeken op de boekenplank wordt weer eventjes netjes gezet, waardoor alle data die je al had verzameld gewoon blijft. Na deze optie zou de download het weer moeten doen.

Uiteraard is dit niet dé manier om dit probleem op te lossen. Dat is namelijk een firmware-update. Sony heeft aangegeven hieraan te werken.

Aanpak stap voor stap

  1. Zorg dat je de meest recente PS5 firmware update hebt geĂŻnstalleerd.
  2. Schakel je console helemaal uit (dus niet in de rustmodus, er branden geen lampjes meer).
  3. Start de console op in de safe mode. Je activeert deze veilige modus door de Power-knop zeven seconden ingedrukt te houden en los te laten nadat je het tweede piepje hebt gehoord.
  4. Verbind de DualSense controller met de PS5 met een USB-kabel.
  5. Selecteer de optie “Database reconstrueren”/”Rebuild Database”.

Bron: Sony

Discord

Hot
EnquĂŞte
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties

Games Headliner