Sony onthult een nieuwe versie van de PSVR

De PSVR zal een licht verbeterde versie van de PlayStation VR op de markt gaan brengen. Dat onthult de Amerikaanse tak van het bedrijf hun website.

De nieuwe PSVR zal geen functionele verbeteringen hebben ten opzichte van het eerste model van de VR-bril, maar zal wel enkele gemaksupdates ontvangen. Zo kunnen de kabels van een koptelefoon nu aan de bril worden bevestigd zodat je er niet over kunt vallen en is de connectiekabel dunner geworden.

Het grootste voordeel komt in de vorm van een verbeterde processor unit, die een HDR-signaal door kan laten. Hierdoor hoef je geen kabels meer om te steken als je reguliere PS4 games wilt spelen met optimale grafische kwaliteit. Let op: de PlayStation VR zelf ondersteund nog altijd geen HDR en het doorlaten van het signaal is zelfs geblokkeerd als de bril zelf aanstaat.

De nieuwe PSVR zal niet naast de huidige versie bestaan, maar zal in plaats daarvan deze vervangen. Het originele CUH-ZVR1-model zal dan ook spoedig uit de winkelrekken verdwijnen. Het nieuwe CUH-ZVR2-model zal echter voor dezelfde prijs over de toonbank gaan, waardoor gamers er eigenlijk alleen maar op vooruit kunnen gaan.

 

Bron: US PlayStation Blog

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner