hotness 0
News

Sony stopt de verkoop van digitale gamecodes

Gepost door

Per 1 april zullen retailers als Gamestop niet langer downloadcodes voor games op PSN mogen verkopen. Dit blijkt uit een verklaring van Sony die Gamestop gepubliceerd heeft.

Dit besluit betekent dat gamers vanaf aankomende maandag enkel nog digitale games kunnen aanschaffen door een betaalmiddel aan hun PSN te koppelen óf door PSN-tegoed te kopen bij een retailer. PSN-tegoed, PlayStation Plus-abonnementen en DLC kunnen namelijk voorlopig nog wel gewoon bij winkels worden aangeschaft.

In een verklaring aan The Verge heeft Sony aangegeven dat ze ''dit besluit genomen hebben om de wereldwijde zaken op een lijn te krijgen'', al is het niet bepaald specifiek over wat het daarmee bedoeld. De kans is echter groot dat Sony probeert om een tussenpersoon uit het verkoopproces te slopen, zodat hiermee een grotere marge voor het bedrijf zelf overblijft.

Om de ongemakken die dit besluit met zich meebrengen tegen te gaan, zal Sony de aankoop mogelijkheden voor PSN-tegoed gaan uitbreiden met kleinere bedragen, zodat spelers niet met een hoop resttegoed blijven zitten naar een specifieke aankoop, evenals grotere bedragen dan de huidige $100.

Op dit moment is niet duidelijk of winkels als Best Buy en Amazon, die digitale downloadcodes verkopen, op dezelfde manier worden getroffen door dit besluit. De kans hierop kan echter wel groot worden geacht.

Bestaande reserveringen voor digitale exemplaren van games zullen worden geannuleerd of omgezet naar een fysiek exemplaar, waarbij de verantwoordelijkheid om dit te regelen bij de retailers komt te liggen. Grote games die op korte termijn verschijnen, zoals Days Gone en Mortal Kombat 11, zullen hiernaast bij wijze van een overgangsregeling gedurende een week digitaal mogen worden verkocht volgens de memo van Gamestop.

 

0 reacties op "Sony stopt de verkoop van digitale gamecodes"