Spaceteam VR is multiplayer chaos in virtual reality en staat nu op Steam, komt later naar PSVR

Spaceteam VR
21/05/2020
niet beschikbaar
ja
PC

Hoewel er uitzonderingen zijn, zijn virtual reality games doorgaans solo-aangelegenheden. Ergens logisch gezien de hoge instapdrempel en de beperkingen die de hardware nog altijd heeft. Dat heeft Cooperative Innovations echter niet tegengehouden.

Zij lanceerden eerder deze week Spaceteam VR en zoals de naam van zowel de game als studio doet vermoeden, is dit een game waarin VR-spelers samen moeten werken. Met maximaal zeven man worden jullie opgesloten in een ruimteschip dat nog net niet van ellende uit elkaar valt en jullie moeten in deze hectische situatie samen problemen aanpakken en luid overleggen om in leven te blijven.

Vermoedelijk verwacht je nu een launch trailer. Logisch; dat deden wij ook toen we het persbericht kregen. Cooperative Innovations heeft er echter voor gekozen om diens personeel in plaats daarvan het woord te laten doen:

''Cooperative Innovations is opgericht met de missie om de aantrekkelijke en sociale aard van VR te gebruiken om leuke, diepgaande ervaringen voor iedereen te maken en mensen dichter tot elkaar te brengen middels games,'' leest een citaat van CEO Simon Barratt. ''Spaceteam mobile trok onze aandacht en was een overduidelijke keus voor ons. Diens maker, Henry Smith van Sleeping Beast Games, is cruciaal geweest met zijn hulp om de leuke, coöperatieve multiplayer actie te behouden die het origineel op mobiel zo geweldig maakte.''

Simon is dus behoorlijk in zijn nopjes, maar hij is niet de enige. Ook Henry is zeer te spreken: ''Ik heb ervan genoten om met Simon en zijn team te werken. Ze hebben niet enkel op het gebied van humor en de belachelijkheid de integriteit van de game die ik gemaakt heb behouden, maar ze hebben het verergerd door de game zo'n beetje aan je gezicht te plakken en je meer te laten doen dan je armen zwaaien.''

Zeven mensen vinden met een VR-bril gaat allicht een uitdaging worden, maar ook daar is aan gedacht. Je kunt de game namelijk ook spelen in elke combinatie van VR-brillen en smartphones, al ben je bij die eerste op dit moment wel beperkt tot de Vive's, Index en Oculus-brillen. De PSVR-versie komt namelijk pas later dit jaar.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner