hotness 0
News

Spelers gebruiken de Blue Shell op hilarische wijze in Mario Kart 8 Deluxe

Gepost door

Met uitzondering van misschien de Bloober, is de Blue Shell het irritantste voorwerp dat je tegen je kan krijgen in de Mario Kart-games. Er is immers weinig vervelender dan genuked worden wanneer je aan kopt ligt...tenzij je zelf de nuke gegooid hebt.

Het klinkt misschien bizar, maar dit is het doel van de Blue Yourself challenge die momenteel Mario Kart-speedrunners bezighoudt. Door een Blue Shell te bemachtigen en hem te gooien wanneer je aan kop gaat, maak je jezelf het doelwit. Dat is dus goed te doen. Maar het snel doen is natuurlijk een ander verhaal.

Belangrijk om te weten is dat je in Mario Kart 8 Deluxe enkel een Blue Shell krijgt wanneer minimaal dertig seconden zijn gepasseerd, je minimaal tweeduizend units achter de koploper ligt en je een beetje geluk hebt, daar je zelfs dan maar 5% kans hebt op het voorwerp. Het is dus een kunst om een map te vinden waarop deze checklist zo goed mogelijk kan worden voldaan. En volgens Skilloz, de huidige recordhouder, is die map Mario Circuit in Mario Kart 8 Deluxe.

Je kunt hieronder zien hoe hij in minder dan 38 seconden dit doel weet te behalen, maar laat ons je eerst even van context voorzien. Hij heeft het namelijk niet enkel over de Blue Shell, maar ook de Star en Triple Mushroom. De reden daarvoor is simpel: wanneer hij zijn Blue Shell krijgt, is hij op de laatste plek en ligt hij flink achter op de koploper. Die afstand moet hij snel inhalen. Met de Star krijg je een speed boost, wat daarbij helpt, maar kun je ook door alle obstakels rammen. De Triple Mushroom kan daarbij je snelheid verder opvoeren, waardoor hij in luttele seconden de afstand kon overbruggen. Knap hoor!

           

0 reacties op "Spelers gebruiken de Blue Shell op hilarische wijze in Mario Kart 8 Deluxe"