Spelkollektivet opent diens deuren voor ruim vijftig ontwikkelaars

Vele van ons hebben er wel eens van gedroomd: gamedeveloper worden. Maar voor de meeste blijft het daarbij. Niet enkel is het maken van videogames best wel pittig, maar velen weten zelfs na het voltooien van een opleiding niet goed waar te beginnen. In Zweden werd daarom Spelkollektivet opgericht.

Spelkollektivet is een initiatief van de gelijknamige organisatie en de Zweedse overheid en streeft erna om game-ontwikkelaars een plek te geven waar ze in rust aan hun project kunnen werken en kunnen groeien in hun vak. Ontwikkelaars van over de hele wereld kunnen zich daarom terugtrekken in het pittoreske dorpje VÀckelsÄng, waar ze met gelijkgestemden een gebouw delen. Het idee is dat ze hierdoor niet afgeleid raken door externe factoren of mensen die hun passie niet delen en met elkaar kunnen overleggen, brainstormen en sparren om beter te worden in hun vak. Zelfs zaken als schoonmaken en koken, evenals benodigde hard- en software, worden door de organisatie geregeld, waardoor deelnemers zich volledig op hun werk kunnen storten.

Spelkollektivet ging een klein jaar geleden van start en bleek een daverend succes te zijn, wat men heeft doen besluiten de locatie uit te breiden. In een persbericht laat de organisatie weten dat men verwacht binnen een jaar ruim vijftig ontwikkelaars te kunnen huisvesten. James Newnorth, oprichter van Spelkollektivet, had hier het volgende over te zeggen:

''Ik ben erg opgewonden dat we Spelkollektivet kunnen uitbreiden na bijna een jaar volledig vol te hebben gezeten. Daags nadat het op social media werd aangekondigd, ontvingen we aanmeldingen van twintig mensen wereldwijd. Het lijkt erop dat we een hele diverse groep gaan krijgen om deze reis mee te maken.''

Op het moment van schrijven is het nog altijd mogelijk om je in te schrijven voor Spelkollektivet via deze website. Tevens vind je hier foto's en een hele hoop informatie over het project.

Bron: Spelkollektivet

Discord

Hot
EnquĂȘte
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner