hotness 0
News

Stagiaires hebben ervoor gezorgd Lynn and the Spirits of Inao geannuleerd is

Gepost door

Kickstarter is geweldig. Vele games hebben dankzij de crowdfunding-website het leven gezien, terwijl andere projecten, zoals The Mighty No.9, zijn opgepikt door grotere partijen. Niet alles kan echter een succesverhaal zijn.

Neem bijvoorbeeld Lynn and the Spirits of Inao, een prachtige tweedimensionale platformer van indieontwikkelaar Bloomylight Studio, welke nu geannuleerd is nadat de wanpraktijken van de studio aan het licht werden gebracht.

Na een ogenschijnlijk succes op Kickstarter doken namelijk berichten op op sociale media van Franse studenten. De studenten in kwestie hadden bij het bedrijf stage gelopen en vele van de zaken die op de Kickstarter-pagina te zien waren ontwikkelt. Op zich is daar niets mis mee, ware het niet dat de stagiaires ruim vier maanden bij het bedrijf gewerkt hebben, zonder dat dat ze er erkenning of betaling voor hebben mogen ontvangen. De Franse wet staat onbetaalde stages enkel toe als het voor een periode van maximaal twee maanden is, wat betekent dat de studio zich hiermee strafbaar heeft gemaakt. Dit werd niet eerder bekend doordat de studio de studenten een contract heeft laten tekenen waarin ze valselijk beaamden betaalt te hebben gekregen.

Ongeveer twintig studenten zijn slachtoffer geworden van Bloomylight's wanpraktijken en meerdere van hun zijn met hun verhaal naar buiten getreden, iets wat snel opgepikt werd in de Franse media. De verontwaardiging die dit veroorzaakt, trok door naar de Kickstarter. Waar de pagina eerder nog vol stond met lofzang, wordt het nu overspoelt door kwade backers die zich bedrogen voelen door Bloomylight. Dat is dan ook de reden dat de game nu niet meer is. De annulering van de Kickstarter ging namelijk gepaard met het volgende bericht:

''Hallo,

Allereerst bedankt voor de backers die Lynn and the Spirits of Inao gesteund hebben.

Na diep geraakt te zijn door de verschillende verhalen van de afgelopen dagen en ons bewust te zjn van onze fouten in het verleden, welke nu de game schaden, hebben we de moeilijke beslissing genomen om dit avontuur hier te eindigen. Geconfronteerd door gewelddadige uitspraken richting ons en bedreigingen jegens leden van ons team, hebben we besloten dit project dat geboren werd in 2011 te beƫindigen. Het is spijtig dat een handjevol individuen in staat waren om het werk van zoveel mensen te vernietigen en dat ze zoveel energie gespendeerd hebben om genadeloos veel geweld richting ons team te veroorzaken.

We zouden iedereen die aan onze game heeft bijgedragen en bij het project betrokken is geweest willen bedanken. De afgelopen vijf jaar, waarin we hard gewerkt hebben aan Lynn and the Spirits of Inao, waren een onvergetelijke ervaring, gemotiveerd door de passie om een kwalitatieve game te maken en een nieuwe ervaring te bieden.

We danken jullie voor jullie begrip.

Bloomylight Studio''

0 reacties op "Stagiaires hebben ervoor gezorgd Lynn and the Spirits of Inao geannuleerd is"