Star Wars: Squadrons geeft een glimp van wat gaat komen

Je kunt hem al zien in ons nieuwsbericht van gisteren, maar hier is die nogmaals: de cinematic trailer van Star Wars: Squadrons die enkele uren geleden onthuld werd.

In Squadrons nemen spelers het in groepen van vijf tegen elkaar op, strijdend voor de New Republic of de Imperials na de gebeurtenissen van Return of the Jedi. Ditmaal ren je echter niet schietend en lightsaber zwaaiend over de grond, maar voer je oorlog in 360 graden vanuit de cockpit van iconische schepers uit de Star Wars-franchise, terwijl je probeert om je moederschip te beschermen.

“We hebben dit spel gemaakt voor alle Star Wars™-fans die er ooit van hebben gedroomd om in hun favoriete starfighter door het heelal te vliegen”, aldus Ian Frazier, Creative Director, Motive Studios. “Via de samenwerking tussen de teams bij Motive en Lucasfilm hebben we een realistische starfighter-ervaring kunnen cre√ęren met een authentieke verhaallijn, die Star Wars™ -fans uitnodigt om onontdekte uithoeken van het heelal in hun eigen schip te verkennen. We vinden het fantastisch om dit volgende week allemaal in actie te laten zien tijdens EA Play Live.”

Nu zegt Frazier wel dat we een weekje geduld moeten hebben, maar vermoedelijk is dit te wijten aan tijdsverschil en / of het moment dat het citaat werd afgegeven. In een persbericht van Electronic Arts valt namelijk te lezen dat gameplay al aankomende vrijdag om zeven uur 's avonds getoond zal worden.

De laatste Star Wars-game van EA was natuurlijk nogal...controversieel. En dat weet de uitgever verdomd goed. Daarom wordt ook dit aangehaald in het bericht: ''Star Wars™: Squadrons biedt rijke cosmetische opties en aanpassingsmogelijkheden voor gameplay middels beloningen en bonussen die je enkel vrij kunt spelen door de game te spelen. Als spelers promotie maken, verdienen ze componenten zoals wapens, rompen, motoren en schilden; dit naast cosmetische items waarmee ze hun cockpit, het exterieur van hun schip en het uiterlijk van hun piloot kunnen aanpassen. ''

Of we dit moeten lezen als dat de game geen microtransacties of lootboxes zal bevatten of dat deze wel aanwezig zijn, maar beperkt zijn tot cosmetische items is niet zeker. Immers kan het op twee manieren worden opgevat. Vermoedelijk zal hier echter snel zat duidelijkheid in komen, daar de game gepland staat voor 2 oktober dit jaar, minder dan vier maanden in de toekomst. Het zal dan verschijnen voor Origin, Steam, Epic Games Store, PlayStation 4 en Xbox One, waarbij PS4 en PC virtual reality ondersteunen. Desondanks zullen alle spelers het tegen elkaar op kunnen volgens EA.

           
Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner