hotness 0
News

Steam Guard App zit nu in bètafase

Gepost door

Valve rolt momenteel hun eerste bètaversie van de Steam Guard App uit, hun antwoord op het alsmaar toenemende probleem dat cybercriminaliteit heet.

Met de Steam Guard App kun je jouw account beveiligen met tweestaps-authentificatie. Dit betekent dat het invoeren van je wachtwoord nu niet meer genoeg is om toegang te krijgen tot het account. In plaats daarvan activeert dit een tweede veiligheidsmaatregel.

In het verleden ontving je dan nog een e-mail vanuit Steam, maar veel gamers vonden dat maar onhandig. Valve begon daarom al snel aan een alternatief in de vorm van een app. Deze bevindt zich nu in een open bèta waar je aan deel kunt nemen door hier te klikken. Op dit moment is enkel een Android-versie van de app beschikbaar, maar Valve laat weten dat iOS spoedig zal volgen.

Valve heeft overigens veel vertrouwen in Steam Guard, dat bleek uit een eerdere presentatie. Toen gaf Gabe Newell namelijk zomaar zijn wachtwoord weg om te demonstreren hoe weinig je hiermee kon uithalen als je gebruik maakte van Steam Guard.

0 reacties op "Steam Guard App zit nu in bètafase"