hotness 0
News

Stelling van de maand: Er gaat niets boven een avondje couch co-op gamen

Gepost door

Het is een lokroep die met enige regelmaat nog op het internet circuleert: waar is de tijd van de couch co-op games gebleven? Ondanks het feit dat we leven in een op internet gefixeerde samenleving, is de roep om samen op dezelfde bank te gamen nog altijd niet verstomd. Wanneer een game met een multiplayer wordt aangekondigd, is steevast de vraag of dit ook met split-screen kan worden gespeeld. Vandaag de dag is het antwoord daarop vaker negatief dan positief. Is het tijd om door te pakken en te accepteren dat online gamen, met ieder zijn eigen scherm, de toekomst is? Of hebben we wel recht van spreken? Onze redactie geeft haar ongezouten mening.

Sil


Ik denk dat dit antwoord erg persoonsgebonden gaat zijn en afhangt van het type speler dat je bent. Iemand als onze Sander zal waarschijnlijk halsreikend uitkijken naar gamen met vrienden, maar voor mij persoonlijk staat de toevoeging van een ander persoon vrijwel altijd garant voor afbreuk aan de ervaring, uitzonderingen daargelaten. Dus nee, laat mij maar een avondje spenderen met een singleplayer-avontuur.

Stefan


Ik kan mezelf enorm goed vermaken met co-op games. Dit doe ik meestal met een aantal vrienden en dit zorgt naast gameplezier ook voor een sociaal aspect. Het draait dan niet enkel om gamen, maar biedt ook de mogelijkheid om even lekker te lachen om niks. Gespreksonderwerpen gaan alle kanten op en gamen verandert al snel in bijzaak. Het is extra leuk als we dit op één locatie doen, als een soort mini LAN-party. Dit is niet bepaald wat er bedoeld wordt met couch co-op, echter is dit vooral waar ik plezier uit haal. Couch co-op, zoals het wel bedoeld is in dit verhaal, vind ik ook op zijn tijd ook leuk om te doen. Dit is alleen voor mij niet de manier van gamen waar ik het meeste plezier uithaal. Natuurlijk is het leuk om soms met mijn vriendin op de bank een potje Crash Team Racing te doen of om met mijn dochter even een spelletje te spelen, maar om nu te stellen dat er niets boven een avondje couch co-op gamen gaat... Nee dat is voor mij niet het geval.

Wilco



Een avondje coöp klinkt heel prettig, alleen heb ik regelmatig last van een korte concentratieboog en een lage frustratietolerantie. Kortom: ik doe het prima op partyspelletjes, maar ik speel de grotere games liever alleen en op eigen tempo. Laat ik het anders formuleren, een avondje co-op vind ik heerlijk als er maar niet teveel vervolgverplichtingen aan kleven. Mijn vrije tijd is al schaars met twee jonge meisjes in huis en een fulltimebaan.

Sander


Laten we allereerst vooropstellen dat de uitspraak ‘er gaat niets boven…’ een uiterst gevaarlijke is. Men beweert in Nederland immers ook dat er ‘niets boven Groningen gaat’, en dat is natuurlijk ook lichtelijk overtrokken. Dat ik mij goed kan vermaken met een avondje couch co-op gaming is een feit, mits dit wel wordt afgewisseld met wat competitieve spelletjes. Couch co-op vraagt ook wel om vrienden en vriendinnen die ongeveer op hetzelfde niveau functioneren als jijzelf, anders komt de frustratie zoals Wilco die al aangeeft snel om de hoek kijken. Daarnaast moet ik stiekem ook aangeven dat ik split-screen steeds vervelender vindt. Geef mij maar mijn eigen scherm. Ik heb meer een zwak voor co-op games waar het scherm voor iedereen is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Overcooked!

0 reacties op "Stelling van de maand: Er gaat niets boven een avondje couch co-op gamen"