Sumo Digital werkt mogelijk aan een derde Sonic racing game

TBC
Racing
nee
niet beschikbaar

Er zijn sterke vermoedens dat Britse ontwikkelaar Sumo Digital werkt aan een opvolger van Sonic & SEGA All-Stars Racing en Sonic & All-Stars Racing Transformed. Dit na aanleiding van een interne presentatie van Sumo Digital én een uitspraak van speelgoedfabrikant Zappies.

De presentatie in kwestie dook al vorige week op via het forum Resetera en stelde dat Sumo Digital werkt aan een onaangekondigde kart-game met een wereldberoemde IP. De link met Sonic the Hedgehog en diens kartgames was dan ook makkelijk gelegd. Sumo Digital was immers verantwoordelijk voor de vorige twee Sonic racing games en heeft verder geen kartgames in diens portfolio staan. Volgens Aaron Webber, community manager bij SEGA, is een dergelijke game echter niet in ontwikkeling.

Bovengenoemd statement leek de mogelijkheid van een nieuwe Sonic racing game voor nu uit te sluiten, immers is het niet wijs als community managers glashard gaan liegen tegen hun consumenten. Toch zijn er signalen dat Webber niet helemaal eerlijk is geweest. Allereerst sluit zijn bericht specifiek een nieuwe Sonic All-Star Racing Transformed (SART) uit, tewijl een nieuw deel de Transformed-subtitel helemaal niet hoeft te dragen. De deur van een Sonic All-Stars Racing-game met een andere subtitel zou daarmee wagenwijd open staan, aldus fanatieke fans van de serie. Maar waar dat nog kan worden afgeschreven als speculatie, daar kan hetzelfde niet gezegd worden van een uitspraak van een woordvoerder van Zappies.

De medewerker ik kwestie zou aan Duitse website Spindash hebben bevestigd dat het bezig is met speelgoed die de derde Sonic racing game zou moeten begeleiden. Dit is natuurlijk geen glasharde bevestiging, maar gezien de timing ten opzichte van de presentatie van Sumo Digital, lijkt de kans dat het spel in ontwikkeling is vrij groot. De vraag is dan ook nu of SEGA open kaart gaat spelen of niet.

Bron: Eurogamer

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner