Switch vervangt 3DS niet, Reggie reageert op aantal launch games

Het nieuws over de Nintendo Switch houdt maar niet op en Reggie Fils-Aime, president van de Amerikaanse tak van Nintendo, heeft het ook maar druk. In een interview met CNET liet hij weer wat details over de console weten. Zo vervangt hij de 3DS niet en laat hij zich uit over de launch line-up.

De 3DS zal volgens Reggie niet verdwijnen met de komst van de Switch. Games voor de handheld zullen dus blijven worden gemaakt, waarover we meer gaan horen op de E3. De Switch is voor Nintendo in de eerste plaats een thuisconsole, en dus wat anders dan de 3DS.

Daarnaast kijkt Fils-Aime terug op de Wii U, en noemt hij twee factoren die de console niet het succes maakten waarop Nintendo had gehoopt. Ten eerste werden de nieuwe, unieke aspecten naar de consument toe niet goed gecommuniceerd en daarnaast ontbrak er een constante stroom aan games.

Kijkend naar de vijf launchgames, zegt hij daarom dat het na 3 maart daarom niet lang meer duurt tot volgende games verschijnen. Waar de Wii U na 34 launch games een hele tijd geen titels meer kreeg, zal Nintendo er alles aan doen om met de Switch te zorgen voor een aaneen lopend aanbod van kwaliteitsgames.

Op 3 maart komt de Nintendo Switch uit met vijf games:

  • 1-2-Switch
  • Just Dance 2017
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  • Skylanders: Imaginators
  • Super Bomberman R
     

Bron: CNET

Discord

Hot
EnquĂȘte
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner