hotness 0
News

Symptomen schizofrenie tegengaan met games

Gepost door

Onderzoekers aan de University of Cambridge, hebben een spel ontwikkeld wat ondersteuning zou bieden bij het bestrijden van sommige effecten van schizofrenie. Schizofrenie heeft verschillende symptomen die meestal redelijk met medicatie te bestrijden zijn. Deze medicatie brengt echter vaak negatieve effecten met zich mee, waardoor er constant naar alternatieven wordt gezocht, zoals de game Wizard.


Games hebben al vaker aangetoond een goed effect te hebben bij bepaalde beperkingen of aandoeningen, zoals bijvoorbeeld dementie of revalidatie bij een beroerte. Dat ze dit medium aanwenden is dus niet zo vreemd.


Wizard probeert het geheugen en de cognitieve vaardigheden van mensen met schizofrenie te stimuleren en verbeteren, omdat dit een veelvoorkomend gebied is waar last in wordt ondervonden. Het spel laat je eerst voorwerpen verzamelen in een ruimte en laat je aansluitend aangeven waar deze voorwerpen zich in de eerste plaats bevonden in eerder genoemde ruimte.


De opzet is simpel, maar de resultaten spreken voor zich. Tweeëntwintig patiënten namen deel aan het onderzoek, waarvan de ene helft een aantal weken het spel mocht spelen en de andere helft niet. Uit het onderzoek kwam de ontdekking naar voren dat de groep die de game heeft gespeeld, beter presteerde op het gebied van cognitieve vaardigheden en het geheugen.


De onderzoekers willen geen overhaaste conclusies trekken en geven dus ook aan, dat verder onderzoek met meer patiënten noodzakelijk is voor een helder beeld. Men benadrukt echter dat enkel het spelen van het spel niet zal volstaan om de symptomen te kunnen onderdrukken. Dit zal gepaard gaan met een verminderde dosis medicatie, wat voor sommige mensen al uitkomst kan bieden.


Mocht je de game zelf eens willen spelen, dan dien je eerst de Peak app te installeren, waarna je het spel als module kunt toevoegen.

0 reacties op "Symptomen schizofrenie tegengaan met games"