hotness 0
News

Take Two geeft statement over moord in Amerika

Gepost door

Je kon erop wachten; Grand Theft Auto V komt bijna uit en dus is de serie weer volop in het nieuws. Deze keer wordt het vierde deel in verband gebracht met een achtjarig kind dat enkele dagen geleden zijn 87 jarige grootmoeder doodschoot.

Het kind speelde Grand Theft Auto IV op zijn console en op een gegeven moment pakte hij een geladen pistool dat in huis rond slingerde en schoot zijn oma dood, althans dat is het verhaal. ''Hoewel een motief voor het schot nog niet bekend is op dit moment, hebben onderzoekers geleerd dat de verdachte een videogame speelde op zijn PlayStation 3, Grand Theft Auto IV, een realistische game die geassocieerd is met het verheerlijken van geweld en punten toekent aan moorden. Dit deed hij nog enkele minuten voor de gebeurtenis,'' zo laat de lokale politie weten.

Alle ogen waren gericht op Rockstar en Take Two, die voor de zoveelste keer in kwaad daglicht worden gesteld door vage connecties tussen GTA en slecht gedrag. Take Two neemt echter geen blad voor de mond en stuurde het volgende bericht de wereld in: 'een verbintenis zoeken met de entertainmentindustrie -- een theorie die al veelvoudig ontkracht is door onafhankelijke onderzoeken -- minimaliseert het moment en ontkent het echte probleem.''

Krachtige woorden van de uitgever, maar niet onlogisch. Het is al discutabel dat een geladen wapen open en bloot in huis ligt binnen het bereik van een kind. Het scenario waar het kind iemand verwond in de veronderstelling dat het speelgoed is, is dan ook een zeer goed mogelijke situatie. Verder kun je Rockstar en Take Two verwijten dat het kind een gewelddadige game speelde. Het M-label (Amerikaanse versie van onze 18+) prijkt immers niet voor niets op de cover.

0 reacties op "Take Two geeft statement over moord in Amerika"