hotness 11
Gearbox Software Cover
News

Take-Two neemt Gearbox over

Dat kon je zien aankomen

Gepost door

Na aankopen te hebben gedaan als een Amerikaan op Black Friday, moet Embracer Group nu allerlei dingen van de hand doen na tegenvallende financiële resultaten van diens dochterbedrijven. En een van de dingen die daarbij van de hand wordt gedaan, is ontwikkelstudio Gearbox Software.

Nu is een koper gevonden voor het bedrijf achter titels als Borderlands, Duke Nukem, Home World en Risk of Rain, welke je van mijlenver kon zien aankomen. De nieuwe eigenaar van het bedrijf is namelijk niemand minder dan Take-Two Interactive.

Misschien snap je niet waarom dit binnen de verwachting viel, dus laten we iedereen even bijpraten. Gearbox Software is zowel een ontwikkelaar als een uitgever, maar voornamelijk het eerste. Voor diens grotere releases die een forser budget en / of de distributie van fysieke exemplaren hadden, werd daarom altijd een externe uitgever ingeschakeld. En in de afgelopen vijftien jaar was dat meestal 2K Games, die onder andere alles van Borderlands en Duke Nukem: Forever uitgaf.

De eigenaar van 2K Games is op zijn beurt Take-Two Interactive, die overigens ook Rockstar bezit. Gezien de innige samenwerking van de bedrijven, was de overname dan ook een inkoppertje.

Overigens is niet alles verkocht. Lost Boys Studios en Cryptic Studios, twee bedrijven die Gearbox in het verleden had ingelijfd, blijven bij Embracer.

0 reacties op "Take-Two neemt Gearbox over"