hotness 0
News

The Fat Lady heeft gezongen: SingStar gaat offline

Gepost door

PlayStation 3-bezitters herinneren zich allicht nog wel dat ze na het installeren van een update opeens werden begroet door SingStar op hun cross media bar. De game, die daarvoor gewoon in de winkelrekken lag, was free-to-play gegaan in een poging om winstgevend te blijven en werd door Sony aan ieders collectie toegevoegd. Maar zoals verwacht kon dat het einde niet eeuwig uitstellen.

Daarom heeft het bedrijf besloten de SingStore, de in-game marketplace waarop nieuwe nummers konden worden aangeschaft, 1 februari 2020 offline te halen en alle online functionaliteiten uit te schakelen. Zo liet het weten middels een e-mail aan de gebruikers.

Natuurlijk gaan met deze stap een aantal dingen veranderen. Zo kun je geen nieuwe muziek meer kopen en kunnen PS3-bezitters eerder gekochte nummers ook niet meer downloaden. PS4-spelers kunnen content wel opnieuw binnenhalen, maar kunnen net zomin nieuwe tracks aan hun verzameling toevoegen.

User content zal in zijn geheel niet meer beschikbaar zijn, waardoor je niets meer kunt uploaden of bekijken. Het delen van content via social media zal eveneens niet meer werken, noch kun je online challenges voltooien of high scores uploaden. En daarmee kun je ook de volgende trophy's niet meer ontgrendelen:

  • Zapper
  • Concertdebuut
  • Stars in my eyes

Zij die SingStar spelen, weten dat je niet online hoeft te gaan om er lol mee te beleven. En dat zal ook zo blijven nadat de servers sluiten. De tracks op fysieke discs blijven beschikbaar, nummers die je hebt opgeslagen kun je offline blijven spelen, de party-modus kun je gewoon nog doen en zaken als high scores en video's kunnen net zoals altijd offline worden opgeslagen. Je kunt de microfoons dus gewoon boven blijven halen op een melige vrijdagavond.
 

0 reacties op "The Fat Lady heeft gezongen: SingStar gaat offline"