The Sims krijgen hun eigen realityshow

Vandaag in het ''Het moet toch niet gekker worden!'': Electronic Arts heeft onthuld dat het beginnend op 17 juli een realityshow genaamd Spark'd zal uitzenden rondom diens populaire The Sims-games.

Wees niet gevreesd: je gaat niet hoeven kijken naar onzin uitkramende digitale figuren en hun interpersoonlijke relaties. In plaats daarvan draait de show om twaalf spelers die verschillende opdrachten moeten volbrengen in de game om $100.000 te kunnen verdienen onder het toeziend oog van American Idol-finalist Rayvon Owen, YouTuber Kelsey Impicciche, zangeres Tayla Parx en developer Dave Miotke.

"Vanaf het allereerste begin is De Sims een grensverleggende ervaring geweest die spelers de kans geeft om gebeurtenissen in het echte leven na te spelen in de game. Dat is wat het zo bijzonder maakt," zegt Lyndsay Pearson, GM van De Sims-reeks. "En dat is ook wat de show zo interessant maakt. We blijven die innovatieve geest voortzetten door onze community samen te brengen om het tegen elkaar op te nemen en hun verhalen op een compleet nieuwe manier in een realityprogramma te laten zien."

"ELEAGUE is d├ę locatie voor alle premium gamingcontent en The Sims Spark’d past perfect bij onze programmering met een focus op gaming, lifestyle en cultuur," aldus Craig Barry, Chief Content Officer, Turner Sports. "We kijken uit naar deze volgende fase van onze samenwerking met EA terwijl we de populaire De Sims-reeks op TBS uitzenden."

In de Benelux hebben we geen ELEAGUE en TBS en dus zullen de vier afleveringen van de show op 20 juli, 27 juli, 3 augustus en 10 augustus worden gepubliceerd op het YouTube-kanaal van BuzzFeed Multiplayer.

"We zijn enorm enthousiast om de bijzonder ge├źngageerde Gen Z-community van BuzzFeed Multiplayer te betrekken bij een inventieve nieuwe manier van het vertellen van verhalen binnen de denkbeeldige wereld van De Sims," zegt Branden Smith, Executive Producer van BuzzFeed Multiplayer. "De samenwerking met EA en TBS geeft ons de kans om fans nieuwe ervaringen te bieden en onze kernwaarden uit te bouwen door een inclusieve benadering van gaming op alle platforms en schermen te verspreiden."

           
Discord

Hot
Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties

Games Headliner